Postoje kolači svakakvi: oni kremasti koji se vole urnebesno jako i koji se peku bar jednom u mjesec dana; postoje i oni sitni, fini i čokoladni i prhki bez kojih ne možete zamisliti popodnevnu kavicu ili adventsko vrijeme. A ovaj kolač…ehhh nije on ništa posebno, on vas neće ostaviti bez daha kada ga vidite, priprema mu je isto tako prosta i jednostavna, ali kada ga probate, nećete moći stati jesti i postat će vaš omiljeni svakodnevni kolač. Ovaj jednostavni kolač od tankih kora moja mama u svojoj knjižici s receptima ima pod imenom kolač od Teninih kora (naravno zbog tankih kora za savijače proizvođača Tena), pa iako se moja mama kune da se on može napraviti i biti dobar jedino sa tim korama, ja sam probala i sa drugim vrsama kora i kolač je svaki put fantastičan. Ono što je bitno je da kore za savijaču nisu pretanke. Idealne bi bile domaće ili pak one od stričeka s pijace koji prodaje samo takve kore na kile (famozni čika koradžija Za ovo jelo vam je potrebno:
- 1 pakiranje gotivih kora za savijače (poželjno je imati ih najmanje 9 ili 12 kom)
- 4 jaja
- 2 čaše šećera
- 2 čaše grisa
- 2 čaše ulja
- 3 jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 25 dag bijelog kravljeg sira, 4 jabuke ili tegla kompota od višanja
- Miksati jaja sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno ulje, gris pomiješan s praškom za pecivo i jogurte.
- U veći lim za pečenje slagati koru za korom i svaku premazivati pripremljenim umakom (cca. oko 6-7 žlica umaka po kori). Ponoviti postupak sa 3 kore. Treću koru također premazati umakom i posipati nadjevom po želji (kravlji sir, ribane jabuke ili višnje iz kompota). Oprezno zarolati u deblju roladu . U limu se slaže iz razloga jer je umak kojim se ‘puni’ rolada dosta tekući pa se zna dogoditi da curi na sve strane i onda to izgleda poprilično neuredno na stolu. Veliki lim je baš prave veličine kora pa ništa ne curi, a ako se to i dogodi lakše je sanirati nered
- Od predviđene količine kora dobit ćete tri rolade koje treba složiti jednu uz drugu u namašćeni lim za pečenje. Ostatkom umaka preliti rolade i peći u pećnici na 180℃ oko 30 min dok kolač ne dobije lijepu rumenu boju. (Ako imate više od 9 kora onda kore jednostavno poduplajte, ništa se neće dogoditi. Bitno je da dobijete 3 rolade, pa sami preračunajte koliko kora će ići po roladi. Pazite jedino da ne potrošite sav umak na premazivanje jer vam mora ostati bar 2 dl za premaz savijača prije pečenja
Uz slast Moja kuhinjica .. :D
RSS Feed
Twitter
08:37
Selma

Dodao
0 komentari:
Objavi komentar