četvrtak, 9. siječnja 2014.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrOvp3EKSsZqUSqGb0KZhFutwgyzi32CP2oLaRkI7t7ok5ZKkMT6WP5YbqitfoTk07sHFBmV3jY-BpfURKK86wnvzJm4wKG9fWO9uKDIZziqdFoCn9pvLbbG-tDIh5n1MxaYc3aj2Oa5vN/s1600/Robertove-%C5%A1nite++Kola%C4%8D+recept+sa+slikom078.jpgTijesto: 

  1. 10 bjelanjaka
  2. 28 dag secera
  3. 28 dag oraha
  4. 2 zlice kakaa
  5. 2 zlice brasna

Žuta krema:

  1. 4 dl mlijeka
  2. 20 dag secera
  3. 6 zlica brasna
  4. 6 zumanjaka
  5. 25 dag margarina

Crna krema: 

  1. 4 zumanjka
  2. 2jaja
  3. 25 dag secera u prahu
  4. 8 dag cokolade
  5. 25 dag margarina

Priprema: 

  • Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
  • Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
  • Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.

Glazura:

  • 15 dag cokolade
  • 10 dag margarina
  • 2 žlice male  ulja 
  •   Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.

Postupak:

Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom. (dobar-recept.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar