subota, 25. siječnja 2014.

 

 Sastojci:

Kora:

  •     4 jajeta
  •     4 kašike šećera
  •     7 kašika oraha
  •     4 kašike brašna
  •     1 pašak za pecivo

Fil:

  •     150 g mljevenog keksa
  •     250 g oraha
  •     250 g margarina
  •     200 ml coca-cole
  •     250 g šećera u prahu
  •     100 g čokolade za kuvanje

I još:

  •     150 g plazma keksa

Za preliv:

  •     1 šolja crne kafe

Dekoracija:

  •     250 ml slatke pavlake
  •     malo čokoladnih mrvica

Priprema

1. Jaja umutiti sa šećerom pa dodati sve ostale sirovine. Varjačom sjediniti.
2. Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 C oko 20 minuta.
3. Sve sirovine za fil sem čokolade za kuvanje staviti u zdjelu i dobro sjediniti. 
    Masu podijeliti na dva dijela i   u jedan dio dodati    istopljenu čokoladu.
4. Dok se kora peče skuvati jaču crnu kafu i ohladiti je. Koru preliti sa kafom.
5. Filovati tortu. Kora, svetli fil.
6. Preko svetlog fila staviti plazmu koju prvo umačemo u kafu.
7. Preko plazme staviti tamni fil.
8. Slatku pavlaku umutiti pa ukrasiti tortu po želji. Posuti čokoladnim mrvicama.
9. Tortu staviti u frižider da se stegne. Na kraju sjeći i uživati. Prijatno!
Izvor: (www.recepti.com)

0 komentari:

Objavi komentar