petak, 17. siječnja 2014.

kremasti kolač

 

Sastojci:

  • 1 pakovanje piškota (ostat će ih pa njih sačuvajte za neki drugi kolač)

  • 500 gr mascaponea

  • 2 dcl vrhnja za šlag

  • 3 žumanca

  • 2 bjelanca

  • 3 žlice nutelle

  • 100 gr mliječne čokolade

  • 4 žlice cukra

  • ½ lit skuhane crne kave (čitaj turske)

  • Vanilij šećer, rum, amaretto

Priprema:

Žumanca izmiksajte sa cukrom i vaniilja šećerom. Dodajte mascarpone, umućeno vrhnje za šlag te umućena bjelanca. Smjesu podijelite u dva dijela. U prvi dodajte nutellu, a u drugi 100 gr sitno nasjeckane mliječne čokolade.

Piškote umočite u kavu (u nju dodajte ruma i amaretta po želji), na to dodajte kremu sa nasjeckanom čokoladom,  zatim opet poslažite piškote (namoćene u kavu), pa ih premažite  kremom  sa nuttelom.

Pospite po želji kakaom ili naribanom bijelom  čokoladom, malo ohladite i navalite. Uživat će te sigurno.
 
Izvor: (domaci-recepti.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar