srijeda, 29. siječnja 2014.


Sastojci:

  • 3 cijela jaja
  • 3 šalice šećera (male šalice za kavu)
  • 3 šalice oštrog brašna
  • 3 šalice mljevenih oraha
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 šalice ulja
  • 2 šalice mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja
  • 3,4 žlice rastopljene čokolade (100g)
  • 3,4 žlice mljevenih lješnjaka

Postupak:

1. Dobro izmiksati jaja, te u njih dodati prethodno pomiješane suhe sastojke- šećer, brašno,orahe, vanilin šećer i prašak za pecivo i dodavati u izmiksana jaja.
2. Naizmjenično dodavati ulje i mlijeko u dobivenu smijesu, te peći biskvit na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
3. Istuči slatko vrhnje i u njega dodati 3-4 žlice rastopljene prohlađene čokolade i lješnjake i sve dobro izmiješati.
4. Kremu premazati preko biskvita i ukrasiti s preostalom čokoladom.

Izvor: (namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar