ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

Sastojci:

Kora:
  • 5 bjelanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 250 ml mlijeka
Fil:
  • 1 puding od vanilije
  • 1 puding od čokolade
  • 1 l mlijeka
  • 4 kašike brašna
  • 200 g šećera
  • 40 g čokolade
  • 2 margarina
  • 5 žumanaca
  • 300 ml slatke pavlake

Priprema

Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Razmutiti puding od vanilije sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
Izvor: (Namirnice.ba/Kuhinjica)

0 komentari:

Objavi komentar