petak, 24. siječnja 2014.

Trobojni grčki kolač 

Sastojci

Biskvit
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 250 ml ulja
  • 300 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 g brašna
  • 1,5 kesica praška za pecivo
Beli krem
  •  500 ml mleka
  •  7 kašika šećera
  •  2 kesice vanilin šećera
  •  150 g belog eurokrema
  •  70 g gustina
  • 150 ml slatke pavlake
Ukrašavanje
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema 

Od belanaca umutiti  čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i vanilin šećer uz neprekidno mućenje. Zatim dodavati i stalno mešati posle svakog sastojka: žumanca, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Glatku smesu sipati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 25 minuta. Ispečen biskvit izvaditi iz rerne i ohladiti.
Za beli krem u 100 ml hladnog mleka dodati i dobro izmešati gustin. U ostalu količinu mleka dodati šećer, vanilin šećer, beli eurokrem i  zagrejati do ključanja uz povremeno mešanje.  Zatim ključalo mleko skinuti s ringle i polako u njega  sipati pripremljeni gustin uz neprestano mešanje. Potom smesu kuvati još oko 5  minuta na niskoj temperaturi. Pri tome, treba je  stalno mešati sve dok  ne postane jako gusta. Tada je ukloniti s ringle i staviti u posudu sa ledenom vodom da se ohladi. Sve vreme, dok se hladi, treba je mešati. Ohlađenu krem smesu miksirati  oko 5 minuta uz postepeno dodavanje hladne  slatke pavlake.

Izvor: (kuhinjarecepti.com)


0 komentari:

Objavi komentar