četvrtak, 23. siječnja 2014.

Sastojci za tijesto:

  • 6 cijelih jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica glatkog pšeničnog brašna (prosijanog)
  • 1 prašak za pecivo
  • 12 žlica oraha

Za kremu:

  • 400 ml mlijeka
  • 5 žlica brašna
  • 3 rebra tamne čokolade
  • 250 g margarina
  • 5 - 6 žlica šećera u prahu

Priprema:

  • Za tijesto, u zdjeli za miješanje miksati jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i orahe. 
  • Dobivenu smjesu izliti u prpremljeni lim premazan maslacem i posut brašnom. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta. provjeriti čačkalicom dali je biskvit gotov.
  • Pečeni biskvit ohladiti i prerezati na dva dijela.
  • Za kremu zakuhati mlijeko, dodati mu brašno razmućeno sa malo mijeka i čokoladu. Skuhati kremu, i pustiti da se ohladi povremeno miješajući. U međuvremeni pjenasto izraditi omekšali maslac sa šećerom u prahu.
  • U ohlađenu kremu dodati maslac i sve dobro promiješati da se spoji.
  • Dobivenom kremom premazati pripremljen biskvit, poklopiti i cijeli kolač premazati ostatkom kreme.

Napomena:

  • Po želji se kolač može preliti čokoladnom glazurom ili posuti naribanom čokoladom.
Izvor: (www.kuzinavanje.com)

0 komentari:

Objavi komentar