srijeda, 22. siječnja 2014.

carski-kolac_1

 

Sastojci

  • Biskvitna podloga

    • 5 žlica mljevenih oraha
    • 2 žlice pšenične krupice ili griza
    • 3 žlice oštrog brašna
    • 1 žlica kakaa
    • 1 vrećica prašak za pecivo
    • 5 kom jaja
    • 5 žlica šećera
    • 1 vrećica vanilin šećer
  • Zaljev

    • 250 g šećera
    • 1, 25 dcl vode
  • Fil

    • 4 žlice gustina
    • 4 žlice mlijeka
    • 1/2 l mlijeka
    • 180 g maslaca
    • 180 g šećera u prahu
  • Ćokoladna glazura

    • 200 g čokolade zakuhanje +
    • 6 žlica ulja

Priprema 

  • Uključiti pećnicu na 200°C a tepsiju dimenzija 23 x 28 cm premazati maslacem i posuti s malo brašna
  • U manjoj zdjeli izmiješati suhe sastojke: brašno, krupicu, orahe, kakao i prašak za pecivo
  • Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom
  • U umućena jaja polagano špatulom umiješati pripremljenu suhu smjesu
  • Sve izjednačiti i istresti u pripremljenu tepsiju. Peći oko 20 minuta
  • Ohladiti a dok se podloga peče napraviti zaljev i fil
  • Za zaljev ukuhati šećer s vodom 2-3 minuta, kada je gotov preliti ga po pečenom biskvitu
  • Izmiješati gustin sa 5-6 žlica hladnog mlijeka. Ovu smjesu uliti u 1/2 l provrelog mlijeka. Još malo kuhati pa ohladiti
  • Ohlađen fil pomiješati s maslacem kojega umutiti sa šećerom u prahu
  • Sve skupa staviti preko haldnog biskvita, izravnati pa preliti glazurom od čokolade
  • Za čokoladnu glazuru na laganoj vatri otopiti čokoladu s uljem. Skinuti i hladiti miješajući. Dok je još malo topla prevući je preko fila.
  • Kolač služiti dobro ohlađen
Izvor: (vrtaljica.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar