petak, 31. siječnja 2014.

Torta čokoladna fantazija

Sastojci

Biskvit

  • 220 g brašna
  • 150 g  šećera u prahu
  • 40 g kakaa u prahu
  • 50 g jestivog skroba
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 g prženih lešnika
  • 150 ml ulja
  • 400 g kisele pavlake
  • 5 kašika  ruma

Preliv za biskvit

  • 50 ml mleka
  • 50 ml ruma

Krem

  • 700 g očišćenih banana
  • 3 kašike ruma
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 300 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 kesice šlagfiksa

Čokoladni preliv

  • 200 g čokolada za kuvanje
  • 300 ml slatke pavlake

Priprema 

U većoj zdeli pomešati brašno, šećer u prahu, kakao, skrob, prašak za pecivo i mlevene pržene lešnike. U drugoj zdeli pomešati ulje, kiselu pavlaku i rum  pa  dodati mešavini s brašnom.  Sve dobro izmiksirati da se dobije glatka smesa pa je uliti u pouljen i brašnom posut kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ispečen biskvit  ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga onda izvaditi i prerezati  uzdužno  tako da se dobiju tri  kore. Za kremu usitniti banane u električnoj seckalici  uz dodatak ruma. Umešati čokoladu otopljenu  na pari. Na kraju dodati dobro umućenu slatku pavlaku  sa šlagfiksom i mešati da se sve dobro sjedini. Prvu koru vratiti u kalup i poprskati  trećinom mešavine mleka i ruma.  Zatim je premazati polovinom krema i pokriti drugom korom pa i nju poprskati  trećinom mešavine mleka i ruma i premazati s ostatkom krema. Preko ovog sloja krema staviti treću koru i nju poprskati  trećinom mešavine mleka i ruma i premazati čokoladnim prelivom.Za čokoladni preliv  na pari otopiti čokoladu za kuvanje u slatkoj pavlaci.

Izvor. (kuhinjarecepti.com).


0 komentari:

Objavi komentar