četvrtak, 23. siječnja 2014.


Biskvit

  • 5jaja
  • 10 kasika šećera
  • 10 kasika mlijeka
  • 10 kasika ulja
  • 6 kasika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kasika kakaa

Krema

  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 8 čokolada
  • 1 margarin

Preljev

  • čokoladno mlijeko

Postupak

Izmiksati jaja sa šećerom, dodati mlijeko i ulje te na kraju brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Peći u okruglom plehu obloženom masnim papirom ili podmazan. Postupak ponoviti i za drugi biskvit. Hladne biskvite prerezati vodoravno. Za kremu ugrijati slatko vrhnje, dodati čokolade i margarin. Mješati dok se ne otopi, ali ne smije prokuhati. Ostaviti da se malo ohladi. Biskvite natopiti čokoladnim mlijekom, premazati kremom. Ukrasiti Čokoladnom glazurom ili šlagom. Ostaviti do idućeg dana da se dobro stegne i tek onda rezati.
Izvor: (namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar