srijeda, 29. siječnja 2014.

 

Sastav:

  • 100 gr mlevenog Plazma keksa
  • 100 gr drobljenog Plazma keksa
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 žumanca
  • 200 gr maslaca
  • 200 gr otopljene Bambi čokolade za kuvanje

Za glazuru:

  • 1 dcl slatke pavlake
  • 100 gr Bambi čokolade za kuvanje 

Priprema:

  1. Mikserom penasto umutimo maslac dodamo žumanca i šećer u prahu i mutimo dok se ne dobije kremasta masa, dodamo otopljenu Bambi čokoladu za kuvanje. Ručno sa varjačom umešamo mleveni i drobljeni Plazma keks.
  2. Masu preručimo u trouglasti pleh (formu) ili možemo od kartona da napravimo trouglasti oblik, ostavimo 2-3 sata u frižideru da odstoji.
  3. Ohlađenu masu izvadimo iz pleha i prelijemo sa čokoladom glazurom, koji se pravi na sledeći način:
  4. 1 dcl slatke pavlake prokuvamo i dodamo 100 gr Bambi čokolade za kuvanje.

0 komentari:

Objavi komentar