utorak, 21. siječnja 2014.

http://www.gastronomija.info/fotoalbum/slike/angelina_torta_1307037659_1.jpg

Sastojci:

za kore
21 belance, 300 gr šećera, 600 gr mleveih oraha, 3 kašike brašna
za fil
1 litar mleka, 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 gr šećera 300 gr putera, 2 šlaga, 200 gr crne čokolade, 200 gr bele čokolade

Priprema:

Napraviti tri kore od po 7 belanaca, 100 gr šećera, 200 gr mlevenih oraha i 1 kašikom brašna
Fil u 1 litar mleka zakuvati puding, brašno i šećer kad se sve skuva u vruću masu umešati žumanca. Kada se ohladi fil dodati umućen puter Fil podeliti na dva dela. U jedan umešati otopljenu crnu čokoladu a u drugi belu čokoladu.
Filovati sledećim redom
  • kora, crni fil, kora beli fil, kora beli fil i crni fil, šlag 
Izvor: (gastronomija.info)

Autor recepta: Gola, gastonomija.info

Sastojci:

Materijal
za kore 21 belance, 300 gr šećera, 600 gr mleveih oraha, 3 kašike brašna
za Fil

1 litar mleka, 3 pudinga od vanile, 6 kašika brašna, 100 gr šećera 300 gr putera, 2 šlaga, 200 gr crne čokolade, 200 gr bele čokolade

Priprema:

Napraviti tri kore od po 7 belanaca, 100 gr šećera, 200 gr mlevenih oraha i 1 kašikom brašna

Fil u 1 litar mleka zakuvati puding, brašno i šećer kad se sve skuva u vruću masu umešati žumanca. Kada se ohladi fil dodati umućen puter Fil podeliti na dva dela. U jedan umešati otopljenu crnu čokoladu a u drugi belu čokoladu.
Filovati sledećim redom
kora, crni fil, kora beli fil, kora beli fil i crni fil, šlag (gastronomija.info) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/01/angelina-torta.html#sthash.gXLT1pVI.dpuf
Angelina torta
Angelina torta http://www.gastronomija.info/fotoalbum/slike/angelina_torta_1307037659_1.jpghttp://www.gastronomija.info/fotoalbum/slike/angelina_torta_1307037659_1.jpg
Angelina torta

0 komentari:

Objavi komentar