subota, 18. siječnja 2014.

Brza i jednostavna čokoladna torta 

 

Sastojci:

  • 280 gr šećera u prahu

  • 530 gr maslaca

  • 5 jaja

  • 280 gr brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 40 gr kakaoa

  • 30 ml vode

  • Prstohvat soli

  • 250 gr šećera

  • 200 gr čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Mikserom umutite 280 gr margarina sa 280 gr šećera u prahu, a zatim postepeno dodajite jedno po jedno jaje i konstantno mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  2. Umiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i kakao, a na samom kraju i vodu.

  3. Posudu dimenzija 20×10 cm obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite pripremljenu smjesu.

  4. Koru pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 170 °C.

  5. Kada se kora ispeče i ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.

  6. U posebnoj posudi umutite 250 gr margarina sa 250 gr šećera, a zatim umiješajte istopljenu čokoladu za kuhanje.

  7. Kada izjednačite smjesu, premažite jednu koru ½ fila, zatim preklopite drugom i cijelu tortu ukrasite ostatkom fila.

  8. Ostavite tortu u frižider da odstoji najmanje 1 h, a zatim poslužite. (www.kuhar.ba)

 

0 komentari:

Objavi komentar