petak, 17. siječnja 2014.

Sočan čokoladni kolač
 
Sastojci za biskvit:
  • 10 jaja  
  • 180 g šećera  
  • 200 g mljevenih oraha ili lješnjaka  
  • 200 g čokolade u prahu  
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
  • 0,5 l slatkog vrhnja  
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto umutiti mikserom, a orahe/lješnjake, čokoladu u prahu i prašak za pecivo dobro promiješati u zasebnoj posudi tako da čokolada nema grudice. Pomiješati s jajima. Peći u velikom limu na masnom papiru na 180°C oko 20-25 minuta.

Otopiti čokoladu u slatkom vrhnju na laganoj vatri uz stalno miješanje. (raditi dok je biskvit još u pećnici). Još topao biskvit izbockati viljuškom i zaliti toplom kremom.

Ohladiti. (ja ga ne volim hladiti u hladnjaku, jer se tada krema previše stvrdne, a ukusniji mi je kad je sočniji) (domaci-recepti.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar