subota, 25. siječnja 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Sastojci:

Kora

  • 2 jaja
  • 2 kasike meda
  • 200 gr šećera
  • 6 kasika ali ne jako punih masti
  • 20 gr kakaa
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 450 gr brašna
  • 1 kasika sode bikarbone
  • limunova korica

Krema

  • 5 dcl mlijeka
  • 6 kasika brašna
  • 250 gr šećera
  • limunov sok
  • 250 gr margarina

Glazura

  • 200 gr cokolade,
  • 100 gr margarina

Način pripreme

    Tijesto

  1. Med, šećer i mast otopiti na laganoj vatri te umiješati ostale sastojke.
  2. Ispeći tri tanke kore na obrnutoj i podmazanoj strani lima i premazati ih kremom(ja sam pekla na tepsiji 30 puta 30 cm).
  3. Korice peci oko 5 min,i da ne potamne
  4. Krema

  5. Mlijeko, brašno i šećer skuvati u gustu kremu.
  6. U ohlađeno umiješati margarin i limunov sok.
  7. Filovati korice....
  8. Gotov kolač preliti čokoladom koju smo zajedno sa margarinom otopili na pari ili mozete samo posuti secerom u prahu kao ja.
Izvor: (www.svajela.hr)

0 komentari:

Objavi komentar