subota, 25. siječnja 2014.

Torta "Godfather"

Sastojci:

za testo:

  • 4 jaja
  • 2 kašike vrele vode
  • 150 grma šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 150 grama lešnika
  • pola čaše soka od narandže.

Za fil:

  • pola čaše soka od narandže
  • 100 grama rendane čokolade
  • 500 mililitara slatke pavlake
  • 1 pakovnje učvrščivača za šlag

Za premazivanje:

  • 250 mililitara slatke pavlake
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • 50 grama rendane čokolade

Priprema:

Penasto umutiti jaja i vodu, pa dodati šećer pomešan sa vanilin šećerom i još malo mutiti. U umućena jaja dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevenim lešnicima i ovsenim pahuljicama. Pažljivo promešati i na kraju dodati sok od narandže. Testo izliti u pleh obložen pek- papirom i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 40 minuta. Rernu predhodno zagrejati. Pečenu koru izvaditi iz rerne i kada se ohladi preseći je na dva dela, tako da dobijete dve kore. Donju koru stavite u kalup za torte.
Za fil, izmrvite gornju koru i poprskajte je sokom od narandže. Umutite slatku pavlaku sa učvrščivačem za šlag, pomešajte sa izmrvljenom korom i rendanom čokoladom, premažite po kori.
Za premazivanje: umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i premazati preko šlaga sa mrvicama. Pospite rendanom čokoladom. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

 Izvor: (www.oklagija.rs)

0 komentari:

Objavi komentar