subota, 15. veljače 2014.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 kasika secera
  • 2 dl mleka
  • 2 dl ulja
  • 1 kvasac + 1 prasak za pecivo
  • brasna po potrebi
  • kakao

Sirup:

  • 6 soljica secera, 8 soljica vode

Priprema:

Od sastojaka umesiti testo, podeliti ga na dva dela, pa u jedan dodati kakao. Ostaviti da naraste. Zatim razviti svetli deo na debljinu oko 0,5 cm, pa razvuci braon testo i staviti ga preko svetlog. Uviti u rolat, i iseci na debljinu 1 cm. Oklagijom razviti testo toliko da se moze saviti kiflica. Uviti u kiflicu, redati u pleh i peci na 200 C oko 20-25 minuta. U medjuvremenu skuvati sirup od 6 soljica secera i 8 soljica vode.. Pecen kolac zaliti i ostaviti da se ohladi.

Izvor: (fb.stranica.Najbolji recepti)

0 komentari:

Objavi komentar