ponedjeljak, 24. veljače 2014.

 

Sastojci:

Tijesto: 

  • 3 zumanjka
  • 3 zlice secera

  • 3 zlice brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1 zlica kakaa
  • 3 zlice tople vode
  • 3 bjelanjka

Krema:

  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1 zelatina u prahu
  • 20 dag cokolade
  • 2 - 3 kapi ulja
  • 1/4 margarina
  • 1 dl vode

Priprema: 

  • Zumanjke i secer pjenasto umutiti dodajuci vodu. Lagano umijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom, dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeci dvije kore biskvita u velikom limu.
  • Istuci slatko vrhnje i umijesati zelatinu pripremljenu prema uputi na poledini vrecice.
  • Cokoladu, vodu, ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak: 
  • Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme. Kremu dobro poravnati i preliti premazom od cokolade. Kad se cokolada stisne premazati preostalom kremom i na nju poloziti drugu biskvitnu podlogu. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).

0 komentari:

Objavi komentar