subota, 1. veljače 2014.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 300 g brašna
  • 200 g putera
  • 300 g šećera
  • 200 g lješnika
  • oko 500 g grožđa
  • slatka pavlaka

Priprema:

Odvojiti žumanca od bjelanaca. Žumanca pomiješati sa 150 grama šećera u jednoj posudi, a u drugoj brašno i puter dobro izmrviti, a zatim dobro promiješati. Mase iz jedne i druge posude sjediniti, a dobijeno tijesto podijeliti na 3 dijela i od toga ispeći 3 kore. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, pa polako, miješajući, dodavati preostalu količinu šećera i lješnike. I ovu masu podijeliti na 3 dijela. Na koru staviti trećinu mase sa lješnicima, preko poređati zrna grožđa i staviti u rernu da se zapeče. Isti postupak ponavljati sa sve 3 kore. Kada se kore ohlade, poređati ih jednu na drugu i premazati slatkom pavlakom. Ukrasiti ih zrnima grožđa.

Izvor: (www.vijesti.me)

0 komentari:

Objavi komentar