subota, 22. veljače 2014.

 

Sastojci:

Tijesto: 

  • 10 bjelanjaka snijeg
  • 40 dag šećera
  • 10 dag čokolade u
  • prahu ili 5 dag kakaa
  • 15 dag brašna
  • 15 dag oraha

Krema:

  • 10 žumanjaka
  • 30 dag šećera
  • 10 dag brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 12,5 dag margarina

Glazura: 

  • 10 dag čokolade
  • 4 žlice ulja

Priprema 

Priprema tijesto:

Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.

Priprema krema:

Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.

Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).

Priprema glazura: 

 Rastopiti cokoladu i ulje na pari i preliti ohladeni kolac.

0 komentari:

Objavi komentar