petak, 14. veljače 2014.

kokos kolac

 

Sastojci:

Kokos kora:

  • 6 belanaca
  • 300 gr kokosa
  • 300 gr šećera
  • prstohvat soli

Vanila krem:

  • 6 žumanaca
  • 8 kašika šećer
  • 50 gr gustina
  • 300 ml mleka
  • 175 ml slatke pavlake
  • 2ml ekstrata od vanile
  • prstohvat soli

Sloj čokolade:

  • 200 gr čokolade
  • 75 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešajte belanca sa malo soli pa ulupajte šne dodavajući  šećer dok ne dobijete jak šne. Umešajte kokos i lagano izmešajte. U tepsiju stavite papair za pečenje i sipajte smesu i stavite da se peče na 170 stepeni dok ivice ne porumene. Pazite, kora je jako krta. Ohladite je i skinite paljivo papir pa vratite u tepsiju u kojoj se pekla. Kada se ohladi pažljivo izvadite tortu iz tiganja (pažljivo, jer lako razbiti) uklonite papir i vratite u posudu u kojoj sam peku sve papirom za pečenje. Stavite čokoladu i slatku pavlaku da se otope zajedno i sjedine pa prelijte preko kore i ostavite da e ohladi. Pomešajte umanca sa šećerom i brašnom pa dodajte 100ml mleka a ostalo mleko stavite da provri pa zakuvajte smesu. Kad se zgusne sklonite sa vatre i skroz ohladite. Ulupajte 175 ml slatke pavlake pa dodajte ohladjenom kremu uz miskiranje.Krem premaite preko sloja čokolade pa dekorišite po želji.

Izvor: (domacirecepti.net).

0 komentari:

Objavi komentar