petak, 28. veljače 2014.


čokoladni kolač

Sastojci za čokoladni kolač :

Tijesto:

  • 6 bjelanaca
  • 20 dag šećera
  • 10 dag margarina otopljenog
  • 12 dag brašna
  • 2 kašike kakaa

Krema:

  • 3 paketića želatina
  • 25 dag šećera u prahu
  • 6 žumanaca
  • 3 rebra čokolade
  • 8 dl slatkog vrhnja

Kako pripremiti čokoladni kolač :

Izmješajte bjelanca i šećer. Margarin, brašno, kakao pomiješajte pa dodajte u bjelanca.

Krema:

Da bi ste pripremili kremu za čokoladni kolač želatin i šećer otopite u 3,5 dl vode, stavite na laganu vatru da se otopi i mješajte mikserom dok ne zakipi. Hladite oko 10 min, dodajte pomješane žumanca i opet mikserom mješajte dok ponovo ne zakipi. Ohladiti do mlačnoga i podijeliti na dva dijela. U jedan dio stavite rastopljenu čokoladu i pola vrhnja. Na biskvit stavite prvo tamnu kremu, pa svijetlu i na kraju čokoladnu glazuru. Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj čokoladni kolač, prjatno!

Izvor: (kolacici.net).

0 komentari:

Objavi komentar