subota, 22. veljače 2014.

Potrebni sastojci:

  •  1 kg brašna
  •  mala kašikica soli
  •  7dl mlijeka
  •  2dl ulja
  •  1 sviježa germa (ili 3 vrećice suhe)
  •  žumanjce (za premaz)

Priprema:

  • Od brašna, soli, dignute germe(ili suhe) i mlijeka zamijesiti tijesto (rukama) sve dok bude izjednačeno, zatim dodati ulje i opet izraditi tjesto te ga ostaviti da se nadigne.

  • Od tijesta načiniti 8 loptica te svaku razvaljati i podijeliti na 8 dijelova

  • Motati u oblik kiflice od veće strane trougla prema manjoj

  • Složiti u lim (najbolje na papir) i premazati žumanjkom s malo soli te po želji namazati (posuti) sezamom, makom.
  • Peći na 200 c dok kiflice ne porumene(oko 20-25 min.)
Preuzeto sa : Doznajemo.com.

0 komentari:

Objavi komentar