ponedjeljak, 17. veljače 2014.

Sastojci:

Fil:

  • 1 l mleka, 
  • 500 g šećera, 
  • 500 g mlevenih pečenih lešnika, 
  • 500 g mlevenog keksa, 
  • 250 g putera, 
  • kesica vanilin šećera

Fondan glazura:

  • 50 g šećera u prahu, 
  • 1 belance, 
  • kašičica vode, 
  • ekstrakt lešnika, 
  • pola kašičice instant kafe

Priprema:

Prokuvajte mleko sa šećerom, dodajte keks i lešnik, sklonite s ringle i dodajte puter i vanilin šećer. Mutite dok se masa ne sjedini, pa još toplim filom nafilujte sve kore osim poslednje. Prekrijte folijom, pritisnite daskom i ostavite 24 sata da omekša. Za fondan brzo mutite belance sa šećerom u prahu i kašičicom vode. Dodajte kap ekstrakta lešnika i kašičicu skuvane instant kafe, te time premažete poslednju koru. Ostavite da se glazura stegne, secite na šnite oštrim nožem umočenim u vrelu vodu, da glazura ne bi pucala. Ukrasite celim lešnikom.

0 komentari:

Objavi komentar