subota, 15. veljače 2014.

mliječna torta

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 5 kašika kakaa
  • 6 kašika tople vode
  • prstohvat soli

Mliječni krem:
  • 700 ml mlijeka
  • 70 gr gustina
  • 2,5 kašike šećera
  • 100 gr bijele čokolade
  • 150 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
Glazura:
  • 150 gr mliječne čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika šećera
  • 100 g margarina

Dekoracija:
  • mrvice od čokolade

Priprema:

  1. Ulupati bjelanca sa solju pa dodati šećer pa žumanca. Postepeno vodu uz mućenje pa na kraju brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Od ove smjese ispeći dve kore na 180 stepeni.
  2. 100 ml mlijeka odvojite i pomiješajte sa šećerom i gustinom, ostatak stavite sa izlomljenom čokoladom da provri. Kad provri zakuhajte smjesu i miješajte pa sklonite sa vatre da se ohladi. Ulupajte margarin sa šećerom u prahu pa dodajte u ohladjen krem.
  3. Pomiješajte sve sastojke za glazuru pa stavite na laganu vatru da se otapa i skuva. Sklonite sa vatre pa ostavite da se ohladi.
  4. Kore isprskati mlijekom pa nanijeti bijeli fil, pa pola mliječne glazure pa drugu koru, bijeli fil pa odgore ostatak glazure. Na kraju posuti mrvicama.

Preuzeto sa: (www.brzikolaci.com).

0 komentari:

Objavi komentar