nedjelja, 23. veljače 2014.

 

POTREBNO:

Za beze podlogu:
  • 12 bjelanjaka
  • 20 dag šećera
  • 2 žlice jabučnog octa

Za kremu:

  • 12 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 7 dl mlijeka
  • 18 dag brašna
  • 25 dag margarina
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • I još: veće pakiranje pettit keksa + 2 dl vrhnja z ašlag

PRIPREMA:

  1. Za beze kore miksati bjelanjke dok ne budu čvrsti. Dodati tada i šećer i ocat te još jednom dobro promiksati. Raditi ovo u većoj posudi jer je količina oveća ;) Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći/sušiti u pećnici na 160ºC 1 sat i 15 min. Sa pečene i ohlađene kore pažljivo odstraniti papir za pečenje, pa koru prerezati na dva ista dijela.
  2. Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom, dodavati postepeno brašno i oko 2 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti kuhati na paru, pa kada zakuha uliti polako smjesu od žumanjaka. Kuhati uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin, kremu podijeliti na pola, pa u jedan dio umiješati kuhačom čvrsto tučeno vrhnje za šlag a u drugi dio otopljenu čokoladu.

IZRADA:

  • Prvi dio beze kore premazati žutom kremom, složiti preko nje kekse kratko namočene u mlijeko, preko keksa sloj šlaga. Slijedi drugi dio beze kore, smeđa krema, keksi pa šlag. Ukrasiti čokoladnim strugotinama i poslužiti dobro rashlađeno.
Izvor (recipeci.com).

0 komentari:

Objavi komentar