nedjelja, 23. veljače 2014.


Potrebno:

Za podlogu:
  • 20 dag keksa pettit beure
  • 20 dag čanih keksića s čokoladom (ili nekih sličnih)
  • 20 dag margarina
Za kremu:
  • 2-3 banane
  • 1 puding od vanilije
  • 1/2 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • kremfix
  • 1,5 vrećica želatine u prahu
  • piškote

Za glazuru:

  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 3 žlice ulja

Priprema:

  1. Pettit beure kekse samljeti na mašinici za orahe, a čajne keksiće zdrobiti batom za meso preko vrećice. Margarin otopiti, pa ga pomiješati sa obje vrste keksa. U kalup za tortu ∅ 26 cm utisnuti žlicom kekse pa dobro natiskati dlanom ruke.
  2. U mlijeku skuhati puding sa 5 žlica šećera. Uz miješanje ga ohladiti (paziti da se ne stvori korica prilikom hlađenja).
  3. Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na omotu pa ju zagrijati i otopiti.
  4. Banane zgnječiti vilicom ili štapnim mikserom.
  5. Vrhnje za šlag miksati sa kremfixom kako bi bilo čvrsto.
  6. Pomiješati banane sa ohlađenim pudingom, dodati otopljenu želatinu i na kraju posebno izmiksano vrhnje za šlag.
  7. Na pripremljenu podlogu od keksa premazati polovicu kreme, složiti red piškota kratko namočenih u mlijeko s rumom, pa opet premazati drugom polovicom kreme. Dobro rashladiti. Skinuti obruč i preliti otopljenom glazurom od čokolade.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju!

Izvor: (recipeci.com).

0 komentari:

Objavi komentar