četvrtak, 13. veljače 2014.


Sastojci :

  • 300g petit buerre keksa,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 8 kašika šećera,
  • 1 vanilin šećer (stavi se u puding),
  • 1 kašika gustina (stavi se u puding),
  • 1 l mleka,
  • 125 g margarina,
  • 100 g mlevene plazme,
  • 100 g čokolade,
  • 6 bananica,
  • Sok za umakanje keksa (može i od ceđene narandze),
  • Šlag po zelji.

Priprema:

Skuvati puding po uputstvu sa kesice sa 8 kašika šećera i u njega dodati kašiku gustina i vanilin šećer.Keks umakati u sok i jedan deo poređati na dno tacne za tortu. Prohlađen puding umititi sa margarinom pa ga podeliti na tri dela. U prvi deo umešati mlevenu plazmu pa ga staviti preko keksa. Preko fila sa plazmom staviti još jedan keksa koji je predhodno umakan u sok. U drugi deo fila staviti čoko bananice a u treći rendanu čokoladu. Fil sa bananicama staviti preko keksa pa zatim odmah preko njega i fil sa čokoladom :)
Tortu ostaviti da se ohladi, najbolje preko noći, i skinuti kalup, pa po želji obložiti šlagom!
 

0 komentari:

Objavi komentar