četvrtak, 27. veljače 2014.

 

Sastojci:

Tijesto: 

  • 8 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 10 zlica brasna
  • Temeljna krema:
  • 8 zumanjaka
  • 10 zlica secere
  • 40 dag margarina

Krema od vanilije:

  • 4 dl mlijeka
  • 1 puding od vanilije1 zlica brasna
  • vanilin secer
  • 1 zlica secera

Krema od cokolade:

  • 4 dl mlijeka
  • 1 puding od cokolade
  • 1 zlica brasna
  • cokolada u prahu
  • 1 zlica secera

Premaz:

  • 1 slag pjena

Priprema tijesta:

Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.

Priprema temeljne krema: 

Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.

Priprema od vanilije:

U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.

Priprema krema od čokolade:

U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.

Priprema: 

 Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poledini vrecice.

Postupak: 

Ohladeno tijesto premazati kremom od cokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati slag pjenom. Ostaviti u hladioniku do iduceg dana da se dobro ohladi. Rezati na vece kocke.

Izvor: (dobar-recept.blogspot.com).

0 komentari:

Objavi komentar