nedjelja, 2. veljače 2014.

Brza keks torta

Sastojci

  • 500g petit beurre keksa
  • 4 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
  • 1 vanilin šećer
  • kašika maslaca

Priprema

1. Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

Izvor: (stvarukusa.rs).

0 komentari:

Objavi komentar