petak, 24. siječnja 2014.


 

Sastojci za koru:

  • 5 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašika brašna

Priprema kore:

  • Umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom i umešati lagano sirće i brašno u to.
  • Izabrati veći pleh pravougaonog oblika imajući u vidu da ćete ispečenu koru podeliti na 3 trake i da će torta biti veličine jedne trake.
  • Pleh obložiti papirom za pečenje sipati smesu i peći na 150C oko pola sata(paziti da se ne presuše).
  • Koru odvojiti od papira i izrezati je na tri dela tako da dobijete 3 trake.

Sastojci I fil:

  • 5 žumanaca
  • 30g šećera
  • 150dl mleka
  • 100g čokolade
  • 2 kesice vanillin šećera
  • 30g brašna
  • 125 g margarina

Sastojci II fil:

  • 1/2 l slatke pavlake ili šlaga

Priprema fila:

  • Za krem od čokolade penasto izmiksati žumance i šećer.
  • Dok se smesa miksa, na pari otopiti čokoladu za kuvanje.
  • U penastu smesu žumanaca dodati vanili šećer, mleko, otopljenu čokoladu i brašno pa sve izmiksati u jednoličnu smesu.
  • Smesu kuvati na laganoj vatri, neprestano mešajući dok ne postane kao vrlo gust puding.
  • U ohlađen krem umutiti omekšali margarin.
  • Slatku pavlaku ili šlag izmiksati u čvrstu smesu.
  • Tortu slagati sledećim redom: kora od belanaca, zatim sloj krema od čokolade i sloj šlaga ili slatke pavlake…tako tri puta.
  • Celu tortu premazati preostalim šlagom ili slatkom pavlakom.
  • Izvor: (magicnirecepti.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar