nedjelja, 1. prosinca 2013.

 

Sastojci

  • 200-250g makarona-rezanaca
  • 300g roštiljske kobasice
  • 1gl crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 konzerva paradajz pelata (1/2l tomatina)
  • origano, biber, so
  • 100g slanine
  • dekoracija: kačkavalj, peršun 
  • Priprema

    Na malo ulja propržiti beli luk što sitnije iseckan, dodati crni luk isečen ma kolutove i slaninu na kockice. Zatim dodati pelat paradajza (može i tomatino, naravno po ukusu) pa dinstati na umerenoj temperaturi dok ne proključa. Zatim dodati kobasicu na kolutove, začiniti po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina. Skuvati makarone u poseljenoj i uzavreloj vodi. U fil od paradajza dodati makarone (proceđenje)i polako promešati. Servirati u tanjir, ukrasiti renadanim kačavaljem i grančicom peršuna..

0 komentari:

Objavi komentar