utorak, 3. prosinca 2013.

bakalar

Sastojci

  • 500 g smrznutog bakalara
  • peršin
  • timijan
  • ružmarin
  • sol i papar
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • brašno
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • maslac

Koraci pripreme

  • 1 Bakalar odmrznite i pustite neka se ocijedi. Jaje umutite u zdjelici. Sitno nasjeckajte sve začine, pomiješajte ih s krušnim mrvicama i toj smjesi dodajte i naribanu koricu neprskanog limuna. Bakalar posolite i popaprite. Posudu za pečenje nauljite. Bakalar uvaljajte u brašno pa u jaje te u krušne mrvice sa začinima.
  • 2 Stavite ga u posudu za pečenje i pospite preostalim krušnim mrvicama. Utapkajte sve prstima. Po bakalaru poslažite nekoliko komadića maslaca pa ga stavite peći na 180 stupnjeva. Neka se peče oko pola sata, odnosno dok korica ne dobije zlatnu boju.
  • 3 Savjet: U posudu za pečenje možete poslagati i krumpir narezan na tanke ploške pa na njemu ispeći bakalar. dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar