utorak, 3. prosinca 2013.

Tagliatelle s pistaciom na Sicilijanski

Sastojci

  • 1 jed salica oguljenog pistaccija
  • 2 cesnja cesnjaka
  • 1 pakiranje tjestenine tagliatella
  • 1 kasika maslaca
  • malo narancine kore

Koraci pripreme

  • 1 Osnova za umak je jedna salica pistachia kojeg treba oguliti (ukoliko je posoljen isprati mlazom hladne vode) te nasjeckati ili smrviti na polusitne komadice. Nakon toga pistachio treba pirjati na rastopljenom maslacu 3-4 minute, zatim dodati domaci ili kupovni Pesto umak te dva cesnja usitnjenog cesnjaka i koju kap bijelog vina. Smjesu treba skloniti s vatre, pomijesati s vec skuhanim tagliatellama. Najbolje su naravno domace, ali i kupovne ce posluziti. Po zelji se moze dodati i malo vrhnja za kuhanje da bi se smjesa bolje povezala. Kad je jelo gotovo naribati narancinu koricu po vrhu i posuti s malo mljevenog papra. Voila!dobrahrana.jutarnji.hr

0 komentari:

Objavi komentar