utorak, 3. prosinca 2013.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/q71/400682_10151471019217695_1609057382_n.jpgSastojci:
Podloga:

    250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
    100 gr margarina sa aromom vanilije
    4-5 kašika mlijeka

Krema:

    100 gr lješnik karamela
    300 ml vrhnja za šlag
    100 gr margarina sa aromom vanilije

Glazura:

    100 gr mliječne čokolade
    50 gr čokolade za kuhanje
    2 kašike šećera
    250 ml vrhnja za šlag
    30 gr margarina

Priprema:

    Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati podlogu.
    U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi.
    Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne.
    Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi.
    Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati! (kuvajmo-blogovski.com)
Sastojci:

Za biskvit:
30 dag keksa (Petit Beurre

Za kremu:
2 žlice oštrog brašna
2 žlice gustina
1 l mlijeka
2 vrecice pudinga od vanilije
10 dag šecera
25 dag margarina
10 dag cokolade za kuhanje

Za ukrašavanje:
2,5 dl šlaga (ili slatkog vrhnja)
15 dag cokoladnih mrvica

Priprema:

Krema:
Izmiješajte brašno i gustin. Od mlijeka izdvojite 2 dl. U njemu razmutite prašak za puding.Pomiješajte puding i mješavinu brašna. U ostatak mlijeka dodajte šecer. Stavite ga na štednjaki postupno uz stalno miješanje dodajte smjesu od pudinga i brašna. Uz neprestano miješanje,na laganoj temperaturi kuhajte dok se krema ne zgusne. Ohladite je na sobnoj temperaturi. Uohladenu kremu dodajte umuceni margarin. Miješanjem sjedinite smjese. Podijelite dobivenusmjesu na 2 dijela. U prvi dio dodajte namaz od cokolade, a u drugi dio nasjeckanu cokoladu(ne treba se rastopiti)

Izrada:
Kekse umocite u mlijeko. Posložite prvi sloj keksa na pladanj za posluživanje. Premažitega prvim dijelom kreme. Posložite drugi sloj keksa namocenih u mlijeko. Premažite ih drugimdijelom kremom.

Ukrašavanje:
Ukrasite kolac šlagom i cokoladnim mrvicama. Prijatno :)) (www.tortekolaci.bloger.index.hr) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/kremisimo-kocke.html#sthash.KiCriay2.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar