utorak, 3. prosinca 2013.



 
Potrebno je:
  1. 450 g sitnijeg krompira
  2. 1 crvena čili papričica, naseckana
  3. 1 1/2 kašičice semana kima
  4. 4 čena belog luka
  5. 6 kašika ulja
  6. 1kašika soka limete
  7. 1/2 šolje vode
  8. 2 kašike paradajz paste
  9. 1/4 šolje bosiljka, naseckanog
  10. so po ukusu 

 Priprema

  • Skuvajte krompir ali pazite da se ne raspadne. 2. Istucite seme kima u avanu zajedno sa belim lukom. 3. Zagrejte ulje u tiganju. 4. Dodajte ovu pastu od belog luka i kima, pastu od paradajza, sok limete, čili papričicu, so, bosiljak i šećer, dok se ulje ne odvoji. 5. Dodajte vodu i promešajte. 6. Dodajte krompir i dobro protresite. Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta. 7. Garnirajte sa bosiljkom i poslužite.
    Napomena
    Ako želite ljući sos dodajte više čili papričica.
    Količina
    4
    Vreme pripreme
    35 minuta

0 komentari:

Objavi komentar