utorak, 3. prosinca 2013.

http://www.kuvajmo-blogovski.com/wp-content/uploads/2013/08/5-570x378.jpgSastojci:
Podloga:

    250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
    100 gr margarina sa aromom vanilije
    4-5 kašika mlijeka

Krema:

    100 gr lješnik karamela
    300 ml vrhnja za šlag
    100 gr margarina sa aromom vanilije

Glazura:

    100 gr mliječne čokolade
    50 gr čokolade za kuhanje
    2 kašike šećera
    250 ml vrhnja za šlag
    30 gr margarina

Priprema:
Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati   podlogu.U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi. Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne. Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi. Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati! (kuvajmo-blogovski.com)

0 komentari:

Objavi komentar