utorak, 3. prosinca 2013.

http://www.kuvajmo-blogovski.com/wp-content/uploads/2013/08/61-570x411.jpgSastojci:
Podloga:

    250 gr mljevene plazme ili nekog drugog keksa
    100 gr margarina sa aromom vanilije
    4-5 kašika mlijeka

Krema:

    100 gr lješnik karamela
    300 ml vrhnja za šlag
    100 gr margarina sa aromom vanilije

Glazura:

    100 gr mliječne čokolade
    50 gr čokolade za kuhanje
    2 kašike šećera
    250 ml vrhnja za šlag
    30 gr margarina

Priprema:

    Otopiti margarin, pa preliti preko mljevenog keksa. Dodati i mlijeka, po potrebi ,pa od mase oblikovati   podlogu.
    U vrhnje dodati karamele, pa zagrijati, dok se karamele ne otope. Maknuti sa vatre, pa dodati i margarin. Miješati dok se margarin ne otopi, pa ostaviti da se krema prohladi.
    Hladnu kremu preliti preko podloge od keksa, pa ostaviti u frižider da se stegne.
    Zagrijati vrhnje, šećer i čokoladu, pa kad se čokolada otopi, dodati i margarin. Miješati dok se ne otopi, pa ostaviti da se prohladi.
    Preliti preko kreme od karamela, pa ostaviti u frižider da se glazura ohladi i stegne. Rezati na parčad i uživati! (kuvajmo-blogovski.com)

Sastojci:

Biskvit:

  • 7 bjelanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer

Krema:

  • 7 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 4 kašike gustina
  • 1 margarin

Za dekoraciju:

  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg, pa dodati brašno. Lagano izmješati, pa izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
  2. Peći na 180°C oko 15 minuta.
  3. Pečeni biskvit, dok je još topao, izbockati viljuškom, pa preliti toplim mlijekom u koje smo dodali vanilin šećer. Biskvit ohladiti.
  4. Umutiti žumanca i šećer, pa dodati malo mlijeka, gustin i puding. Ostatak mlijeka prokuhati, pa dodati umućenu smjesu. Mutiti dok krema ne dobije gustinu, pa skloniti sa vatre.
  5. U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin, pa sve dobro izmiksati. Na biskvit staviti kremu, pa sve premazati i dekorisati umućenim šlagom. Dobro ohladiti u frižideru. (kuvajmo-blogovski.com)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ledena-torta.html#sthash.AZ62m4wG.dpuf

Sastojci:

Biskvit:

  • 7 bjelanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer

Krema:

  • 7 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 4 kašike gustina
  • 1 margarin

Za dekoraciju:

  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg, pa dodati brašno. Lagano izmješati, pa izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
  2. Peći na 180°C oko 15 minuta.
  3. Pečeni biskvit, dok je još topao, izbockati viljuškom, pa preliti toplim mlijekom u koje smo dodali vanilin šećer. Biskvit ohladiti.
  4. Umutiti žumanca i šećer, pa dodati malo mlijeka, gustin i puding. Ostatak mlijeka prokuhati, pa dodati umućenu smjesu. Mutiti dok krema ne dobije gustinu, pa skloniti sa vatre.
  5. U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin, pa sve dobro izmiksati. Na biskvit staviti kremu, pa sve premazati i dekorisati umućenim šlagom. Dobro ohladiti u frižideru. (kuvajmo-blogovski.com)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ledena-torta.html#sthash.AZ62m4wG.dpuf
Ledena torta
Ledena tortahttp://www.kuvajmo-blogovski.com/wp-content/uploads/2013/08/61-570x411.jpg

0 komentari:

Objavi komentar