nedjelja, 1. prosinca 2013.




Sastojci:

1.2 kg krompira tj. oko 1 kg očišćenog
500 g mešanog mlevenog mesa
2 glavice luka
2 kašičice aleve paprike
2.5 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1.5 dl ulja
4 jaja
500 ml mleka

Postupak:


1. Na 75 ml ulja izdinstati luk sa jednom kašičicom soli, da omekne, pa dodati mleveno meso i nastaviti dinstanje na tihoj vatri dvadesetak minuta, do pola sata, mešajući povremeno. Na kraju umešati 2 kašičice aleve paprike, od kojih jedna može da bude ljuta, i pola kašičice bibera.
 
2. Dok se meso dinsta, oguliti i iseći kriompir na tanke kolutove. Isprati pod mlazom hladne vode. Sipati pola kašičice soli preko krompira i rukama promešati da se so rasporedi. Ostaviti 5-10 minuta, da iz krompira počne da se izdvaja voda.

3. Na pleh dimenzija 30x20 cm sipati 75 ml ulja i rasporediti polovinu kolutova krompira, bez vodice koja se iz njih izdvojila. Malo promašati krompir u plehu, da se sav presvuče uljem. Preko rasporediti meso, pa drugu polovinu krompira, ređajući kolutove kao riblju krljušt, jedan kolut malo preko drugog. Jaja i mleko razmutiti viljuškom i umešati kašičicu soli. Preliti preko musake, da ogrezne. Paziti da ostane bar 2 cm od vrha musake do vrha tepsije, da ne bi kipelo tokom pečenja.



4. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C, pa od kad tečnost počne da vri peći još oko 45 minuta do sat vremena. Kad se na površini uhvati lepa korica izvaditi musaku i ostaviti 10-15 minuta da se slegne. Služiti toplo uz pavlaku ili kiselo mleko.
POZDRAV ZA SVE ONE KOJI NAS PRATE I SA DRUGIH KONTINENATA (Australija, Amerika ...)

0 komentari:

Objavi komentar