Potrebno je:
Priprema
Postupak pripreme: Žumanca i šećer umutiti mikserom i kuvati na pari. Da bi se šećer otopio postepeno dodavati 1 čašu crnog vina dok se masa ne zgusnei šećer ne otopi. Kada je gotovo skloniti sa vatre i odmah istopiti želatin sa 4 kašike hladne vode, zatim dodati u vruć fil i sjediniti. Ostaviti da se dobro ohladi. Švapski sir pomešati sa ohlađenim filom. Umutiti slatku pavlaku pa sjediniti sa predhodnom masom (izmešati mikserom ali ne najvećom brzinom). Skuvati jednu džezvu nes kafe ia kada se prohladi(trebalo bi da nes bude mlaka)dodatiu rum i zasladiti je sa malo šećera. Umakati piškote i ređati ih u malo dublju posudu(širina 23cm, dužina 31cm, dubina 10cm.). Slagati red horiyontalno postavljenih piškota, pa fil, pa malo kakao praha, pa redvertikalno postavljenih piškota, pa fil i preko njega kakao prah.
0 komentari:
Objavi komentar