utorak, 3. prosinca 2013.


Potrebo:

  • oko 15 piskota
  • sok od pomorandže za umakanje piškota
  • sveže voće za dekoraciju
  • FIL:  
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 3 listića želatina
  • 100 ml mleka 
  •  100 g bele čokolade

    Priprema

    Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se prohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.

    U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru..hranazadusu.com

0 komentari:

Objavi komentar