subota, 30. studenoga 2013.

pohana-piletina
  1. Sastojci

  2. 1 piletine
  3. krušne mrvice
  4. oštro brašno
  5. 500 ulja za prženje
  6. 2 jaja
  7. sol
  8. 1 limun
  9. 500 mlijeka
  10. 1 kajenskog papra

Način na koji pripremate:

  1. 1 S komada piletine skinuti kožu te ih preko noći marinirati u mlijeku koje je začinjeno s kajenskim paprom. Razmutiti jaja, malu žličicu soli, jedan ocijeđeni limun i 0,5 dl vode. Ocijeđenu piletinu bez pritiskanja provući kroz oštro brašno, pripremljenu mješavinu jaja i na kraju ih uvaljati u krušne mrvice.
  2. 2 U dubljoj tavi zagrijati ulje, u vrelo ulje staviti pripremljene panirane piceke te peći oko 15 minuta na srednjoj vatri do zlatno žute boje. Kod pečenja veće količine pohanaca, staviti ih u zagrijanu pećnicu na 80°C.
  3. 3 Uz pohance uvijek servirati limun, od priloga odlični su pire krumpir, lisnate salate, kremasta krumpir salata i svježi hrskavi baguette.

0 komentari:

Objavi komentar