subota, 30. studenoga 2013.

pita s prepelicjim jajima

Šta vam je potrebno

  • 250 kuhane šunke
  • 4-5 prepeličjih jaja
  • peršin
  • mozzarella
  • paket lisnatog tijesta
  • papar

Način na koji pripremate ovo jelo:

  • 1 Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Šunku izrežite na kockice, a mozzarellu na ploške. Razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi lisnato tijesto pa ga stavite u lim za pečenje i izbockajte vilicom. Rasporedite kockice šunke i poslažite ploške mozzarelle ili naribani topivi sir. Pecite u pećnici dok se sir ne otopi, a tijesto ne dobije zlatnu boju.
  • 2 Koju minutu prije kraja izvadite lim iz pećnice pa razbijte prepeličja jaja i vratite u pećnicu da se ispeku na oko. Gotovu pitu popaprite, pospite nasjeckanim peršinom, a možete dodati i malo nasjeckanog mladog češnjaka. Šunka je dovoljno slana, no možete na kraju malo posoliti jaja.
  • 3 Savjet: Umjesto prepeličjih jaja možete koristiti i kokošja. 
    Na brz i veoma jednostavan način pripremite ovo jelo, prijatno želi vam Moja kuhinjica

0 komentari:

Objavi komentar