petak, 29. studenoga 2013.

ledena-torta

Recept za ledenu tortu

  • BISKVIT
  1. 6 jaja
  2. 100 g šećera
  3. 80 g maslaca
  4. 200 g glatkog brašna
  5. 1 prašak za pecivo
  6. 100 g čokolade za kuhanje
  7. KREMA
  8. 1,5 l mlijeka
  9. 150 g šećera
  10. 8 žlica gustina
  11. 2 žlice brašna
  12. 1 vanilija šećer
  13. 150 g margarina
  14. 3 žlice kakaa

Priprema biskvita

  • Maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi.
  • Električnim mikserom mutite jaja sa šećerom pa dodajte maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
  • Sve dobro izmiješajte pa smjesi dodajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
  • Lim za pečenje obložite pek papirom i u njega izlitjte smjesu za biskvit.
  • Pecite u zagrijanoj rerni na 180 °C  oko 25 – 30 minuta.

Priprema kreme

  • U 2 dl mlijeka zamutite gustin sa brašnom i pripazite da nema grudica.
  • Preostalom mlijeku dodajte šećer i zagrijavajte do vrenja.
  • U zagrijano mlijeko ulijte smjesu sa gustinom uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
  • Margarin sobne temperature izradite električnim mikserom sa vanilin šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu.
  • U jednu trećinu kreme dodajte kakao.

Slaganje ledene torte

  • Dobiveni biskvit  prepoloviti na 2 dijela.
  • Na podlogu za torte stavite prerezani biskvita i premažite svijetlom kremom.
  • Na kremu položite drugu polovicu biskvita o premažite tamnom kremom.
  • Staviti na hlađenje i prije serviranja ukrasiti po želji
     
    Kuhajte sa nama :)

0 komentari:

Objavi komentar