subota, 30. studenoga 2013.

juha-od-poriluka-shtr
  • Potreno vam je:

    1. 1 piletine
    2. krušne mrvice
    3. oštro brašno
    4. 500 ulja za prženje
    5. 2 jaja
    6. sol
    7. 1 limun
    8. 500 mlijeka
    9. 1 kajenskog papra
    • Način pripreme

    1. 1Operite poriluk i nasjeckajte bijeli i svijetlozeleni dio. Pirjajte ga na rastopljenom maslacu dok ne omekša. Ogulite krumpir i nasjeckajte ga na tanje kriške pa ga dodajte poriluku i sve zajedno prelijte pilećim temeljcem.
    2. 2 Kuhajte dok krumpir ne omekša. Zatim zgnječite krumpir štapnim mikserom pa dodajte i vrhnje. Posolite i popaprite pa kuhajte još petnaestak minuta na laganoj vatri. Stalno miješajte.Pred kraj provjerite začine, dosolite i začinite ako je potrebno.
    3. 3 Savjet: Kiselo vrhnje nije obavezno, slobodno ga preskočite u receptu ako želite lakšu juhu. Ili ga zamijenite samo s malo naribanog sira koji možete posipati po gotovoj juhi (recimo, parmezan). Od začina, poriluku odlično pristaje i nekoliko zrna ki­ma i malo ulja aromatiziranog čili papričicama.
    4. 4 Ako kuhate za klince, ljuto ulje preskočite. Možda im ze­lenu juhu lakše podvalite ako u nju nadrobite malo štapića ili slanih krekera. Dakako, takve kre­kere lako možete sami zamijesiti (brašno, sol, ulje ili maslac i voda), ali to je već sasvim druga priča.

0 komentari:

Objavi komentar