petak, 29. studenoga 2013.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/943583_10151449077582695_362306445_n.jpg

Sastojci

Za biskvit:

6 jaja
20 dag šecera u prahu
20 dag maslaca ili margarina
10 dag cokolade za kuhanje
3 žlice kakaa
10 dag mljevenih badema ili oraha

Za ukrašavanje:

5 dl slatkog vrhnja
5 dag cokoladnih mrvica

Priprema:

Biskvit:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šecer umutite u pjenastu smjesu. Dodajte imomekšali maslac ili margarin narezan na listice. Dodajte cokoladu rastopljenu na pari i kakao.Drvenom žlicom umiješajte mljevene orahe ili bademe. Na kraju postupno umiješajte cvrstisnijeg od bjelanjaka. Smjesu razdijelite u dva jednaka dijela.

Izrada:

Cetvrtasti lim za pecenje namastite i lagano pobrašnite. Izlijte jedan dio smjese u lim.Pecite na temperaturi od 170-180°C oko 15 minuta. Drugi dio smjese stavite u hladnjak nekase ohladi. Taj dio se ne pece, vec ce vam poslužiti za kremu. Peceni biskvit ostavite neka seohladi. Ohladen biskvit premažite kremom, tj. drugim dijelom koji ste stavili u hladnjak.

Ukrašavanje:

Umutite cvrst šlag i premažite ga preko kreme. Pospite kolac cokoladnim mrvicama iukrasite rastopljenom cokoladom.  - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/cokoladni-uzitak.html#sthash.iNOMft2n.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar