subota, 30. studenoga 2013.

osso bucco1

Sastojci

  • 4 odreska juneće koljenice (kost sa srži mora biti u sredini)
  • 5 dag maslaca
  • 8 žlice maslinovog ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 4 veće mrkve
  • pola celera
  • 4 lista lovora
  • 2,5 dl bijelog vina
  • malo mekog brašna
  • 1 kg pelata zajedno sa sokom
  • peršin
  • sol i papar
  • žličica nasjeckanog timijana

    Koraci pripreme

  • 1 Zagrijte maslac i maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, mrkvu i celer narezane na trakice te pirjajte 10 minuta.
  • 2 Na posebnoj tavice zapecite odreske prethodno s obje strane uvaljane u brašno. Kad se meso lijepo zapeklo, stavite ga na pirjano povrće.
  • 3 U tavicu u kojoj ste pekli meso ulijte vino i kratko prokuhajte. Zatim dodajte pelate s tekućinom, lovor, nasjeckani peršin i timijan. Posolite, popaprite i naribajte malo limunove korice.
  • 4 Kad se sve sjedinilo, prelijte umak po mesu. Poklopite i pirjajte još 1 sat na laganoj vatri.
  • 5 Servirajte s pire krumpirom i pospite s malo nasjeckanog peršina.

0 komentari:

Objavi komentar