petak, 29. studenoga 2013.

Čokoladna fantazija

Šta vam je potrebno

  1. BISKVIT
  2. 300 grama čokolade za kuhanje
  3. 250 grama maslaca
  4. 100 grama oraha
  5. 150 grama oštrog brašna
  6. 5 jaja
  7. 4 žlice šećera
  8. 1 prašak za pecivo
  9. GLAZURA
  10. 125 grama čokolade za kuhanje
  11. 150 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA BISKVITA

  • Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa, te ostaviti da se hladi.
  • Pjenasto izmješati jaja sa šećerom, dodati isjeckane orahe, brašno, prašak za pecivo, te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.
  • Nastalu smjesu izliti u kalup za tortu te peći na 160 stupnjeva oko 45 min.
  • Kad je biskvit gotov, ostaviti ga da se hladi.

PRIPREMA GLAZURE

  • Zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu, te dobro promješati dok se čokolada ne otopi.

FINALIZACIJA

  • Prohlađenom glazurom premazati tortu i posuti sa još malo mljevenih orha (ako želite) te ostaviti u hladnjak da se ohladi.


0 komentari:

Objavi komentar