subota, 30. studenoga 2013.

vanili kiflice

Potreno vam je:

  • 35 dag brašna
  • 21 dag maslaca
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 7 dag šećera
  • 1 bjelance
  • 1 vrećica vanilin šećera

    Koraci pripreme

    • 1 Za glatko tijesto koje je jednako za gotovo sve kekse trebaju vam brašno, maslac, šećer, jaja i po potrebi orasi.
    • 2 U prosijano brašno najprije utrljajte maslac da dobijete masu sličnu krušnim mrvicama.
    • 3 U nju umiješajte šećer, vanilin šećer, orahe koje ste prethodno samljeli, a potom i bjelance.
    • 4 Lagano mijesite, ne predugo jer će u suprotnom tijesto biti teško i žilavo. Oblikujte glatku kuglu, omotajte je folijom i stavite u hladnjak na dvadesetak minuta kako bi se malo rashladilo.
    • 5 Od malo rashlađenog umiješenog glatkog tijesta oblikujte dugačke valjke. Narežite ih na pravokutnike dužine otprilike 3 cm.
    • 6 Prstima valjajte male valjčiće, pritom vodeći računa da vam krajevi budu malo uži.
    • 7 Oblikujte kiflice.
    • 8 Složite dobivene kiflice na papir za pečenje pa pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlaćanu boju.
    • 9 Pečene kiflice još tople uvaljajte u vanilin šećer.

0 komentari:

Objavi komentar